Jordvarme

Jordvarme

Jordvarme er både billigt og miljøvenligt​

Du kan hjælpe miljøet ved at skifte til miljøvenlig energi som for eksempel jordvarme, men du vil samtidig kunne profitere på det, da det vil medføre et omgående fald i din varmeregning.

jordvarme_115.png

Jordvarme er normalt den billigste løsning i drift, fordi den trækker gratis energi ud af jorden i din have. Det øvre jordlag i plænen får tilført større energimængder i løbet af sommeren, og det bliver gemt i jorden, indtil det bliver vinter og koldt i vejret.

Det betyder med andre ord, at jordvarme leverer gratis energi året rundt. Dette kan solvarme ikke, om end solvarme kan være et attraktivt supplement.​

Din have skal være tilstrækkelig stor til jordvarme​

Jordvarme kræver dog, at du har et udeareal, typisk en græsplæne, som er stor nok til nedlægning af de nødvendige rør. En tommelfingerregel er, at du bør have dobbelt så mange kvadratmeter i din have, som i dit hus, altså det antal kvadratmeter, som skal varmes op. Rørene vil ikke skade din beplantning, men du skal naturligvis have lagt en ny græsplæne.

Jordvarmen skal føres ind i huset, og det sker med en varmepumpe, der kan stå i et bryggers eller i det rum, hvor der tidligere har stået et olie- eller gasfyr.

Hør mere om jordvarme og muligheden for tilskud​

Du kan søge om tilskud til jordvarme, og vi hjælper og vejleder gerne med ansøgningen. Kontakt Alpedalens VVS A/S hvis du bor omkring Fredericia, Kolding og Vejle og ønsker at få jordvarme i dit hus.

Alpedalens VVS

Adelvej 34

7000 Fredericia, Taulov

T: +45 75 56 28 55

info@alpedalens-vvs.dk